Líčení na Štědrý den aneb špatné matky v akci

Tak už zase všude vychází články, jak být božská aspoň na Vánoce. Nebo alespoň u štědrovečerní večeře. Nojo, nevědí, co je to mít dítě s jinakostí, musím to a to a u autíků a háďat za minutu může být všechno jinak a z pohody je po náladě. Takové a podobné věty napadne mnoho žen a představa nějaké péče o sebe je již dávno jak z jiné planety. Ženy mají nejvíce sklony k depresím, právě proto, že se starají o dítě a rodinu moc. Včera jsem viděla film Bad Moms (Matky na tahu). Doporučuji. Smála jsem se i se synem.

Co takhle být trochu špatná matka a klidně se na Štědrý den naložit do vany, dát si masku a pak se nalíčit? Z jaké činnosti se dá slevit? Je lepší dobře naložená máma, než frustrovaná, která se povinně usmívá. Ani nejsilnější make-up nepomůže, když není čistá a hydratovaná pleť. Rozhodně je tedy nejlepší před nalíčením začít pletí. Po relaxaci v teplé vodě, na to budete potřebovat pouhé maximálně dvě další minuty. Umytí obličeje správným přípravkem na pleť, hydratační krém a je to. Nalíčení zvládnete za pět.

Klasikou nic nezkazíte

Kouřové oči

Klasika, která vám vždy zaručí skvělý a výrazný look, díky kterému vás na vánočním večírku nikdo nepřehlédne.

Rudé rty

Není nic vášnivějšího a sexy než rudá rtěnka, nezapomínejte, že vždy volíme buď výrazné rty, nebo výrazné oči. V případě rudé rtěnky můžeme oči zvýraznit černou linkou. Pro typy, které nemají rády výrazné rtěnky, postačí i bezbarvý lesk nebo balzám.

Třpytivé líčení

V období Vánoc můžete klidně volit i třpytivé líčení, postačí například zlaté nebo stříbrné oční stíny a hurá ke stromečku. Barvy líčení záleží jen na vás a vaší fantazii, zlatá, stříbrná, červená, zelená nebo klidně i kombinace dvou a více barev. Pokud vaše děti ozdobí stromek jinou barvou, udělejte jim radost a řekněte jim, že oční stíny jsou v barvě kouliček a zvonečků, které vybraly.  Aspíkovi to bude jedno, ale stejně mu to povězte, ať se učí, že žena o sebe pečuje a rozmazluje se:-) Jednou vám za to jeho žena poděkuje.

 

text Dagmar Edith Holá / foto Visualhunt.com (snímky volně ke komerčnímu užití)

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Přihlášení