Tvářenku? Nikdy!

Od určitého věku je tvářenka povinností, sdělila mi kolegyně. Zasmála jsem se, ale u nejbližšího zrcadla jsem se překontrolovala. I přes denní péči o pleť, jemný make-up, působila má tvář „šedivě“. Ne nadarmo se říká tvářenkám zdravíčko.

Strach z tvářenek

Nastal šok, že budu muset na své „přirozené“ líčení nanést něco tak strašného jako tvářenka. Červeného, růžového… a bude ze mě Marfuša. Mnoho žen se používání tvářenky bojí. Přitom kosmetický průmysl vytvořil snad všechny myslitelné odstíny. Od červených, bordó, cihlových, terakotový, meruňkových…

Duo minerálních tvářenek, foto Mary Kay

Může si vybrat každá žena i ta, která nechce, aby líčení bylo vidět, a přesto působila svěže a prozářeně. Z kabelky jsem vylovila poukaz na kosmetické poradenství zdarma, který už sice propadl, ale řekla jsem si, že to risknu, protože nastal čas naučit se něco nového a ještě splnit hodinkou krásy péči o sebe. Odměňuji pořád své děti, tak si po poradenství ještě zakoupím ten správný odstín, který mi beauty kosmetička vybere, řekla jsem si a objednala se.

Základní rady

  • Je dobré se poradit s beauty poradkyní, jak nanášet tvářenku u vašeho typu obličeje.
  • U tvářenky je třeba zkusit, zda práší či nikoliv. Ty, které práší, obvykle nedrží a dělají na obličeji šmouhy.
  • Univerzální nanášení tvářenky, které sluší téměř všem ženám, je na jablíčka lícních kostí. Je to místo, kde se přirozeně červenáme, a tak to vypadá velmi přirozeně.
  • Mezi univerzální odstíny patří meruňková či lososová barva, kterou si může dovolit každá žena.
  • Na podzim a zimu jsou kolekce tmavší, takže obsahují vínové či bordó odstíny, na jaře se začíná make-up zjemňovat a objevují se jemnější odstíny růžové, fialkové či meruňkové.
  • Pokud to náhodou přeženete s intenzitou barvy, jednoduše ji zkorigujte přepudrováním.
  • Tvářenka má ladit se rtěnkou.

Geniální štětec

Když mi poradkyně ukázala, jak vhodně nanášet tvářenku při tvaru obličeje, který mám, a do rukou vzala seříznutý štětec, zajásala jsem. To je přesně ono, co mi ještě chybělo. S tímto štětcem jsem se zbavila strachu, že to doma nezvládnu.

Skoncujte také se „šedivostí“ a věřte, že o to víc se vás lidé začnou ptát, jak při takovém stresu s dětmi, navíc s tím „jiným“, vypadáte tak skvěle a jen záříte.

text (sol) / foto Pixabay.com a Mary Kay

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Přihlášení