Dny zdraví ve Skupině ČEZ

Dny zdraví ve Skupině ČEZ

Zdraví je dar, o který je třeba pečovat. To si Skupina ČEZ uvědomuje, a proto již čtvrtým rokem poskytuje svým zaměstnancům společně s Oborovou zdravotní pojišťovnou (OZP) nabídku nadstandardní péče o zdraví.

ČEZ nadstandardně pečuje o zdraví svých zaměstnanců

Od roku 2014, kdy probíhají Dny zdraví s OZP, přivezli do 21 lokalit pestrou nabídku vyšetření a procedur a využilo ji téměř 4000 z nich. ČEZ dává svým zaměstnancům – týká se to jak těch v administrativě, tak v elektrárenských provozech – možnost pečovat o své zdraví v pracovní době a přímo na svém pracovišti. Aby předešli frontám a co nejefektivněji využili čas, tak se zaměstnanci na jednotlivé procedury předem registrují. „Dalo mi to určitou jistotu, že jsem v pořádku a že mi nic nehrozí,“ okomentovala Dny zdraví jedna žena z pobočky ČEZ v Plzni. „Největší zájem byl o neinvazivní vyšetření cév, zaměstnanci si také mohou nechat vyšetřit pigmentové skvrny a změřit hladinu krevního cukru, cholesterolu a triglyceridů z kapky krve. Velký zájem je také o masáže, které provádějí slabozrací a nevidomí maséři,“ uvádí jedna z organizátorek akcí Marie Unucková z útvaru personalistika ČEZ, a. s.

Dny zdraví ve Skupině ČEZ 2Kromě oblíbených prohlídek dermatologem, masáží zad a šíje, vyšetření zraku či krve, se od loňska více zaměřují na techniky, které zaměstnancům pomohou lépe pracovat se stresem. Spolupracují s psycholožkou a somatickou koučkou Zuzanou Douchovou, která pro ČEZ pořádá antistresové semináře s nácvikem relaxačních technik a individuální konzultace. Aby se zaměstnanci mohli snáze rozhodnout, která z možností je pro ně nejlepší, mohou si vyplnit jednoduchý on-line test. „Protože je o téma práce se stresem mezi zaměstnanci velký ohlas, připravuje se pro ně společně s paní Douchovou seriál videotutoriálů. Díky tomu se téma práce se stresem dostane k většímu množství kolegyň a kolegů,“ uzavírá Marie Unucková.

Dny zdraví ve Skupině ČEZ 1

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Přihlášení