Příběhová kuchařka Bez lepku 1

Příběhová kuchařka Bez lepku

Platforma Argumentor spolu s cukrářkou Petrou Jeníčkovou, autorkou úspěšného facebookového blogu Pétiny Mňaminky, vydaly knihu Bez lepku – Příběhová kuchařka. Oslovili také lidi, kteří bezlepkovou dietu musí dodržovat, nebo kteří bezlepkově vaří pro člena rodiny. A zjistili, že se často opakuje stejný příběh – po tom, co byla bezlepková dieta lékaři nařízena, se dotyčným změnil svět. Najednou byli nuceni číst složení potravin, velmi důkladně vybírat, ale především zjistili, že nabídka hotových jídel a hlavně pečiva není dostatečná a musí chtě nechtě přistoupit k přípravě chleba, rohlíků, koláčů i dalšího doma. A že nejprve netušili, jak na to. Pokud jste si tím prošli, tak sami jistě víte, jaké to v prvních týdnech je. A pokud ne, věřte, že to opravdu není jednoduché.

Napište nám své rady, příběh, recept

U mnoho dospělých nebo jejich dětí nebyla potvrzena alergie na lepek, přesto mají zjištěno, že bezlepková strava jim pomáhá. Mnoho z nich tak pomohlo dítěti s autismem, ADHD,… Máte takový příběh, že po vysazení lepku ze stravy, došlo ke zlepšení nějakých symptomů? Napište nám to. Nebo pošlete zajímavý recept. Můžete nám i napsat, jak jste začínali a rady pro ty, kteří chtějí začít, ale bojí se, že tu změnu, kterou to obnáší, neunesou. Text nemusí být dlouhý, ale mohl by mít alespoň 1800 znaků:-). Posílejte do 14. května 2017 na e-mail redakce@atyp.wpdistro.cz nebo do zpráv na Facebooku. Tři z Vás za příběh, rady nebo recept vylosujeme a obdrží knihu Bez lepku – Příběhová kuchařka. Pokud Váš recept nebo příběh budete chtít v ATYP magazínu uveřejnit, budeme rádi.

Co najdete v kuchařce Bez lepku?

Při sbírání receptů Argumentor oslovil přímo čtenáře svého webu, kteří hlasovali v anketě Chci vyšší příspěvek na bezlepkové potraviny pro celiaky, a požádali je o oblíbené recepty. Ty vyzkoušeli, nafotili a doplnili medailonky autorů a autorek. Cukrářka Péťa Jeníčková, kterou znáte díky facebookovému blogu Pétiny Mňaminky, do knihy navíc přidala své recepty na bezlepkové mlsání.

Bez lepku – Příběhová kuchařka, Cena: 269 Kč, Vydává: Argumentor a Backstage BooksPříběhová kuchařka Bez lepku

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Přihlášení